Αν και στην αγορά μπορεί κανείς να βρει πλέον πολλά διαφορετικά είδη πατωμάτων, λίγα υλικά διαθέτουν την ανθεκτικότητα και την δημοφιλία του παρκέ. Το ξύλινο δάπεδο παραμένει το πιο διαχρονικό, φυσικό υλικό και επιπλέον προσφέρει ζεστασιά στους εσωτερικούς χώρους, για απόλυτη χαλάρωση και αίσθηση πολυτέλειας.

Ανεξαρτήτως από την “μόδα” κάθε σεζόν στο ξύλινο πάτωμα, υπάρχουν μερικά είδη που παραμένουν διαχρονικά και εμφανίζονται ψηλά στις προτιμήσεις κάθε χρόνο.

Τα έντονα χρώματα κάνουν επιστροφή στις τάσεις του ξύλου. Αυτό σημαίνει ότι στις τοπ επιλογές των αρχιτεκτόνων φέτος είναι τα έντονα νερά, με σκουρόχρωμα ξύλα, με μεγάλα μήκη και πλάτη.

Τα γκρι και καπνιστά χρώματα παραμένουν τα τελευταία χρόνια στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεων. Αυτά με τους ζεστούς υποτόνους με ρουστίκ εμφάνιση, κερδίζουν συνεχώς νέους πελάτες. Όλα τα ξύλα μπορούν με ειδικές τεχνικές να γίνουν “καπνιστά”, κυρίως τα δρύινα.

Τα φυσικά δρύινα χρώματα, με πλατιές σανίδες ήταν τάση και θα παραμείνει για αρκετά χρόνια. Ένα δάπεδο "πατιναριστό", μοιάζει πολυτελές και τραβάει τα βλέμματα. Είναι ιδιαίτερα αγαπητό στις μοντέρνες κατασκευές. Οι φυσικοί τόνοι στο ξύλο, δεν κουράζουν και δημιουργούν μια χαλαρή αίσθηση στον χώρο. Αυτή η τάση είναι ακόμα πιο έκδηλη σε μινιμαλιστικούς χώρους όπου θέλουν λιγότερο “φλύαρα” δάπεδα.


Τα παρκέ δάπεδα δεν μπορούν ποτέ να βγουν εκτός μόδας. Είναι φτιαγμένα για να αντέχουν τον χρόνο και ξεπληρώνουν την επιλογή τους με ομορφιά και θαλπωρή. Επιλέξτε ένα δάπεδο που να συνάδει με την εποχή σας, για να επωφεληθείτε τα οφέλη της μόδας, αλλά έχετε υπόψιν σας και την διαχρονικότητα των ξύλινων πατωμάτων.