Υλικο 


Το συνθετικό υλικό WPC deck είναι μία σύνθεση ξύλου και συνθετικής ρητίνης με ποσοστό 60 - 40% αντίστοιχα. Χάρη στη συνθετική ρητίνη, το υλικό δε μπορεί να προσβληθεί από την απειλή της υγρασίας και παρουσιάζει ιδιαίτερη αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία. Γι' αυτό και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.


Το τεράστιο πλεονέκτημα του WPC είναι ότι δεν χρειάζεται την συντήρηση με λάδι ενός δυο φορές τον χρόνο ξύλινου deck, ούτε βγάζει σκλήθρες. Είναι ένα υλικό που έχει απόλυτη ομοιοχρωμία και αξεπέραστη αντοχή. Εφόσον τοποθετηθεί, απλά το χαίρεστε χωρίς να ξοδεύετε χρόνο ή χρήματα για να το συντηρείτε.


Το υλικό χρησιμοποιείται σε πισίνες , βεράντες , κήπους, πάρκα και γενικά σε όλους τους εξωτερικούς χώρους που είναι εκτεθειμένοι στις συνθήκες του περιβάλλοντος. Είναι ιδανικό ακόμα σε εσωτερικούς χώρους με υγρασία όπως μπάνια και κουζίνες.


Τοποθέτηση


Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια που πρόκειται να επενδυθεί είναι επίπεδη και σταθερή. Αν τοποθετηθεί σε τσιμεντένια βάση, αυτή πρέπει να έχει πάχος τουλάχιστον 10 cm και ιδανικά με μια μικρή κλίση ώστε να μη συγκεντρώνονται νερά κάτω από το deck.  


Οι σανίδες δεν πρέπει να τοποθετούνται απευθείας στο έδαφος αλλά να στερεώνονται πάνω σε καδρόνια (δοκούς) κατάλληλα για στήριξη.  Ιδανική λύση είναι η κατασκευή γαλβανιζέ στράντζας.


Ο τρόπος με τον οποίο θα εφαρμόσετε τα καδρόνια εξαρτάται κυρίως από την φορά που θέλετε να έχει η κατασκευή σας αλλά η απόσταση μεταξύ τους δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 40 cm.


Ένα κενό τουλάχιστον 15 mm θα πρέπει να αφεθεί μεταξύ των άκρων των δοκών και ενός σταθερού αντικειμένου, όπως ενός τοίχου, και τουλάχιστον 8 mm μεταξύ των άκρων των δοκών. Αυτά επιτρέπουν τη σωστή αποστράγγιση και τις συστολές & διαστολές με τις αλλαγές της θερμοκρασίας.


Οι πλάκες WPC συνδέονται εύκολα με τις δοκούς της υποδομής με τη βοήθεια ειδικών clips) από ανοξείδωτο ατσάλι ή πλαστικο). Συγκεκριμένα τα clips τοποθετούνται στην αυλάκωση κατά μήκος της πλευράς της deck σανίδας  και βιδώνονται μέσα στις υποστηριγμένες δοκούς με βίδες.


Τα άκρα των σανίδων πρέπει να στηρίζονται πλήρως. Δεν πρέπει να υπάρχουν προεξοχές.  


Τέλος πρέπει να κρυφτούν οι ανοιχτές άκρες των deck με ειδικές τάπες από το ίδιο υλικό (wpc) στο αντίστοιχο χρώμα.


Κάθε κατασκευή είναι διαφορετική και μοναδική & κάθε σειρά deck διαθέτει τα δικά της εξαρτήματα.  Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε υλικά και εξαρτήματα διαφορετικών σειρών.  


Σημ. Για τοποθέτηση σε χώμα / γκαζόν η περιοχή πάνω στην οποία θα τοποθετηθεί το deck πρέπει να καλυφθεί κάποιο γεωύφασμα ή να γίνει εδαφοκάλυψη με  οποιοδήποτε τρόπο αποτρέπει την ανάπτυξη ζιζανίων.