Το ημιμασίφ ή προγυαλισμένο πάτωμα είναι πραγματικό ξύλο, ενώ οι κρυφές του στρώσεις από υλικά το καθιστούν εξαιρετικά ανθεκτικό σε σχέση με το μασίφ. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που πλέον στην ευρωπαϊκή αγορά πουλάει πολύ περισσότερο σε σχέση με το κλασσικό παρκέ.


Ας δούμε παρακάτω αναλυτικά τα πλεονεκτήματα του ημιμασίφ / προγυαλισμένου πατώματος που το έκαναν τόσο δημοφιλές.

1. Ανθεκτικότητα
2. Κόστος αγοράς και τοποθέτησης
3. Ευκολία τοποθέτησης
4. Διάρκεια ζωής
5. Χαμηλό κόστος συντήρησης
6. Μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων

1. Ανθεκτικότητα

Το προγυαλισμένο ή ημιμασίφ έχει μεγάλη ανθεκτικότητα και αυτό ως αποτέλεσμα του χαρίζει και μεγάλη διάρκεια ζωής. Αυτού του είδους το πάτωμα περιέχει αρκετές στρώσεις υλικών ως υπόστρωμα που το βοηθούν να εμφανίζει μεγάλη αντοχή. Για αυτό και είναι το αγαπημένο είδος δαπέδου για τοποθέτηση σε χώρους που δέχονται μεγαλύτερη καταπόνηση (ξενοδοχεία, χώρους εστίασης κτλ.).

2. Κόστος αγοράς και τοποθέτησης

Το μόνο σίγουρο είναι ότι για την αγορά και τοποθέτηση ενός προγυαλισμένου δαπέδου δεν θα χρειαστεί να αδειάσετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Σε σύγκριση με ένα ποιοτικό μασίφ πάτωμα, ο τελικός λογαριασμός θα είναι πολύ πιο χαμηλός. Και μπορεί η αγορά του ημιμασίφ δαπέδου να σας φανεί αρχικά λίγο πιο ακριβή σε σχέση με το κλασσικό παρκέ ωστόσο μην ξεχνάτε τα εργατικά (τρίψιμο, γυάλισμα) που χρειάζεται το τελευταίο αλλά και την προεργασία για την έδρασή του (καδρόνια, κόντρα πλακέ κτλ).

3. Ευκολία τοποθέτησης

Το προγυαλισμένο πάτωμα είναι πολύ εύκολο στην τοποθέτηση, καθώς τοποθετείται πολύ συχνά με πλωτό τρόπο και η μια σανίδα κουμπώνει με την άλλη. Για έναν πατωματζή η διαδικασία είναι πολύ απλή, το κόστος τοποθέτησης χαμηλότερο και ο χρόνος για ολοκλήρωση του έργου πολύ πιο μικρός.


4. Διάρκεια ζωής

Η διατήρηση της καλής εμφάνισης του πατώματός σας είναι σημαντική για την διάρκεια ζωής του. Τίποτα δεν δείχνει έναν χώρο χειρότερο από ένα ταλαιπωρημένο και θαμπό δάπεδο. Το προγυαλισμένο πάτωμα μπορεί κατά την διάρκεια της ζωής του να τριφτεί και να γυαλιστεί όπως το μασίφ και να απαλλαγεί από τις γρατσουνιές και τα σημάδια της καθημερινότητας κάνοντας το να μοιάζει ολοκαίνουργιο. Μπορεί ακόμα κανείς να του αλλάξει την τελική εμφάνιση διαλέγοντας άλλο βερνίκι, δίνοντας του ένα νέο στυλ.

5. Χαμηλό κόστος συντήρησης

Η συντήρηση του πατώματός σας είναι παιχνιδάκι με το προγυαλισμένο πάτωμα. Είναι πολύ λιγότερο επιρρεπές στην υγρασία και της ζημιές αυτής χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι θα πρέπει να ρίχνετε έναν κουβά νερό πάνω του όταν το καθαρίζετε! Ένα απλό πέρασμα με μια σκούπα τύπου swiffer ή παρκετέζα αρκεί για να διώξει την σκόνη και τις βρωμιές. Μετά ένα πέρασμα με νωπή σφουγγαρίστρα είναι αρκετό για να λάμψει και πάλι το πάτωμά σας από καθαριότητα.

6. Μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων

Οι επιλογές στα σχέδια και χρώματα που μπορεί κανείς να βρει ένα προγυαλισμένο πάτωμα είναι αναρίθμητες. Από κλασσικό στυλ παρκέ, με 3 σανίδες, με 2 σανίδες, μονοσάνιδα με φαρδιές μοντέρνες σανίδες, ρουστίκ σανίδες ημιμασίφ και από ποιότητες σε δρυς, ιρόκο, ντουσιέ, ντεκαπέ, σφένδαμο, καρυδιά κ.α Οι επιλογές μπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα βαλάντια.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα προγυαλισμένα πατώματα, τα στυλ, τα σχέδιά τους κτλ μπορείτε να μας καλέστε στο 210 3453115 ή να μας στείλετε ένα email στο info@parketomania.gr